Aan de linkerkant van de baan heb ik nog een stukje ruimte over om een zogenaamde Fiddle Yard te bouwen.

Foto van de beschikbare ruimte
Foto van de beschikbare ruimte

Een Fiddle Yard – een goed Nederlands woord weet ik er eigenlijk niet voor – is een deel van de baan dat uit het zicht ligt en waar treinen opgesteld kunnen worden. Ook is het handig als je locomotieven kunt keren. Vooral stoomlocomotieven mochten vaak niet zo hard als ze achteruit reden. En uiteraard moet je dan ook de locomotief van een net binnen gereden trein naar de andere kant kunnen verplaatsen. En dat allemaal zonder de kwetsbare modellen op te moeten pakken. Voor je het weet breekt er een onderdeeltje af.

 

Om mijn ideeën uit te kunnen testen heb ik een korte animatie gemaakt om te zien welke treinbewegingen mogelijk zijn. De video staat op mijn YouTube kanaal.

De lange rolbrug bestaat uit 48 mm brede planken, met aan beide zijden ongeveer 70 mm hoge acrylglas platen van 3 mm dik. Deze worden afneembaar op de rolbrug bevestigd, zodat ze ook in een vitrine geplaatst kunnen worden.

Als je suggesties hebt voor verbeteringen of andere manieren om de gewenste mogelijkheden te realiseren, dan hoor ik het graag. Ook likes op YouTube zijn altijd welkom.

Een gedachte over “Fiddle Yard

  1. Hoi André,
    Wat een leuke presentatie en een duidelijk verhaal, ziet er professioneel uit. Lijkt me een hele uitdaging om dit te realiseren.Leuk dat je op zo’n beperkte plek zo’n technisch hoogstandje wilt realiseren.
    Groet, Emile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *