Nee, niet de film uit 2017, maar de modelspoor equivalent van deze definitie. Een kleinere opzet van de modelspoorbaan. Ergens in 2019 begon ik te beseffen dat mijn plannen niet haalbaar waren binnen de kamer die ik deel met ander gebruik. 2020 was voor mij dus niet alleen het jaar van de pandemie, maar ook van uithuilen en nieuwe plannen maken. Na wat schetsen en uitproberen heb ik besloten een ruime vierkante meter van het ontwerp af te halen. Twee meter van de baan is dus nu nog maar 50 centimeter breed. De keerlus links is vervallen, waarmee er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is. Rechts is er nog wel een lus, daar is de verbinding tussen de vijf sporen van het schaduwstation en het locomotief-depot.  Het depot wordt ook wat bescheidener. Het (bovengrondse) baanplan ziet er dan ongeveer als volgt uit:

Sporenplan

Een paar eerste foto’s van het uitproberen van deze opbouw:

Links tot de kruiswisselLinks-midden

Rechts middenRechts tot draaischijf

Binnenkort meer foto’s, want er is ondertussen veel gebeurd.

Een gedachte over “Downsizing

  1. Hoi André,
    Dank voor de update, zo te zien een nieuwe, realistische aanpak van je project. Ziet er weer spannend uit. Veel succes hiermee, ik hoor/zie met belangstelling het vervolg.
    Groet, Emile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *