Op 12 en 13 januari 2019 was het dan weer zover. Het nieuwe modelspoorjaar werd afgetrapt met de modelspoordagen in de Broodfabriek in Rijswijk.

Naast ontelbare stands met nieuwe en tweedehands goederen waren er ruim dertig modelbanen te zien, van LEGO® treinen tot spoor Z. Veel banen die in Nederland al eerder te zien waren, maar ook veel die voor de eerste keer in ons land te zien waren. Daar moest ik dus gewoon heen.

Of dat nou echt slim was… de kwaliteit van de tentoongestelde banen is zo enorm hoog dat je zelf haast niets meer durft te laten zien. Grapje, juist daarvan leer je zelf weer.

In een wat langere video, korter zou het tentoongestelde geen recht doen, laat ik het een en ander zien. Van de tientallen (!) bewegende delen in Peters-Brück, het magnifieke Noord Nederlandse landschap van Oostmahorn, de bewegende pont van Heen en Weer tot de rokende schoorstenen van Pennsylvania Steel waar je de industriële vervuiling bijna kunt ruiken. Maar vlak de andere getoonde banen zeker niet weg!

2 gedachten over “Aftrap 2019

 1. Hoi Andre,

  Een mooi nieuw jaar hobbien met de trienen.
  Laat ons verassen dit komende jaar wat er voor moois voorbij komt.
  Geniet en veel plezier!

  Love jullie xxxxx

 2. Hoi André,
  Wat een leuke video, heb hem met plezier helemaal afgekeken, ook leuk muziekje er onder. Volgend jaar weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *