Eind juli voelde ik me goed genoeg opgeknapt om eens een wat langere fietstocht te ondernemen. Een doel was snel gevonden: het depot van de SSN in Rotterdam. Vijftig minuutjes enkele reis, dat moesten ik en de accu aankunnen. Dus vertrok ik de 25ste rond 13:00 uur richting Rotterdam. Dat gaf me een uurtje om rond te kijken, want op woensdagen sluiten ze al vroeg.

Natuurlijk heb ik wat foto’s gemaakt, de meeste om de sfeer van een lokloods te vangen. Maar ook als bewijs voor de ‘prestatie’.

Selfie
Cabine van de 23 023

De lok van de Duitse bouwserie 23 die de SSN bezit, altijd al favoriet, stond op dat moment aardig uitgekleed. Het onderhoud was door diverse oorzaken flink vertraagd.

 

Maar gelukkig is de tenderlok van de bouwserie 65 nog wel rijvaardig, net als de sneltreinlocomotief 01 1075.

 

De BR 65 die wel rijvaardig is, Links is nog net de 23 023 te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.