Jaren leek alles stil te staan rond mijn modelspoorbaan.

Hoewel dat niet helemaal waar was, zit daar wel veel waarheid in.

Mijn gezondheid speelde me de laatste jaren aardig parten, wat over het algemeen tot gevolg had dat ik ‘s-avonds en in het weekeinde geen energie meer over had.

Die zelfde gezondheidsproblemen zorgen er nu voor dat ik weer aardig wat tijd voor mijn hobbies heb gekregen: sinds 20 juni 2018 ben ik arbeidsongeschikt. Volop tijd dus 😉

Na mijn ontslag uit het ziekenhuis ben ik eerst de ruimte onder de treinenbaan eindelijk eens gaan opruimen. Daarbij kwamen, naast een reeks oude locomotieven en wagens, ook wat ooit gebouwde modellen tevoorschijn. De locomotieven en wagens die niet in het gekozen tijdperk (ca. 1958-1963) pasten hebben grotendeels via marktplaats een nieuwe eigenaar gevonden. Van de modellen kon ik in ieder geval de watermolen/zagerij en de boerderij een plekje geven op het kleine landelijke stukje spoorbaan (oostelijk van de Ansbach).

Een stukje landschap helemaal compleet maken was ook een leuke en overzienbare klus om weer mee te beginnen. Links de kloof van de Ansbach (het blauw blijvende deel in de fotoserie).

  • De typische Zwarte-Woud boerderij met daarachter de watermolen.

Achterin het bos. Daarvoor de watermolen aan een zijtakje van de Ansbach. En vooraan de boerderij met kippenhok, oven en moestuin.

Langzaam kwam zo alles weer goed…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.