De laatste weken ben ik begonnen aan het maken van de “bergen”.

Voor de geluiddemping had ik bij de plaatselijke bouwmarkt een pak laminaat-ondervloer in huis gehaald: groen spul van ongeveer 5 mm dik. Dit leek mij ook prima spul om de “bergen” van te maken: lekker licht en toch stevig. Een moderne variant van de zachtboard methode.

Lekker aan de gang dus. Eerst maar eens een klein proefstukje gemaakt. Het hele proces van laagjes op elkaar plakken en bestrijken met ‘gips’. Ik had nog 20 kg fix-and-finish over van de verbouwing van de badkamer, dus dat heb ik meteen betrokken in het experiment. En dan afwerken met grijze matte verf.

Hieronder kunnen jullie het resultaat zien.

Zelf ben ik erg tevreden: met iets meer detail in de beschildering wordt dit een pracht van een rotsformatie.

Dus nu de rest van de baan…

Detail van de laagjes.
De eerste echte “bergen” worden gevormd. Zowel frame als de laagjes gemaakt met het isolatiemateriaal.
Het eerste proefstukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *